Release “Zonder Masker”

12 januari nog als BONO te zien in het programma Starstruck. Vandaag stelt Nick Beernaert zijn nieuwste solosingle “Zonder Masker” voor.

Je timmert al heel lang aan een muzikale carrière, wat is je drijfveer?
De eerste muzikale stappen zette ik als tiener met enkele soundmixshows, maar al gauw toerde ik door heel België als zanger van “GIN”, een groep die ik vormde met mijn broer en zus. We traden onder meer op tijdens de Rode Kruis Zomertoer, Zomeraperitief en Pennezakrock.

Ook met mijn U2-tributeband, (U2be – The Belgian Experience) en eerdere projecten stond ik al meermaals op de Gentse Feesten, verschillende parkconcerten en festivals. Zodoende heb ik al heel wat muzikale jaren ervaring op de teller, niet enkel bij ons in Vlaanderen en Wallonië, maar ook in Nederland en Frankrijk.

Eind 2023 startte ik met “U-NICK”, niet zomaar een coverband maar eentje met die gekende ’bijna vergeten’ hits die bijna nooit worden gespeeld, op onze setlist, de eerste optredens werden alvast gesmaakt en daar ben ik ontzettend blij om.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik jaren droomde van grote podia, tv, Sportpaleizen… en toen dit uitbleef voelde ik me gefaald, het grote succes bleef uit. Ik was op zoek naar alle mogelijke redenen, maar besefte niet……. dat ik het geluk heb zoveel mensen rondom mij te hebben die me blijven steunen, die in me blijven geloven en me ook hebben doen inzien dat wat ik de laatste jaren deed en wat ik momenteel doe echt is wat ik het liefste doe. Dat is voor mij op vandaag GELUK, ik kan gewoon doen waar ik van hou, hoe fijn is dat! Ik stond er eerder nooit bij stil maar de laatste jaren mocht ik al heel wat mensen entertainen, zowel op festivals als op intieme concerten, ook kregen mijn verschillende tv passages en zeker mijn laatste in Starstruck enorm positieve feedback. En ik mag van geluk spreken dat ik songs op ‘mijn’ manier kan brengen en dat met topmuzikanten (lees vrienden) om me heen.

Het is al van mei ’22 dat je nog iets solo uitbracht, toch al eventjes geleden, over een perfecte timing gesproken?

Toen ik net vóór de eerste coronagolf, terug in het Nederlands begon te zingen, werd ik aangesproken door collega Steven Lambert. Hij zei me “ik heb wel wat ideetjes voor een nieuwe single”, laten we eens afspreken. Ik ben daar toen niet meteen op ingegaan maar het bleef in mijn achterhoofd zitten. Na deze fantastische festivalzomer die ik had met mijn tributebend, “U2be – The Belgian 12 Experience”, de schitterende opstart van mijn nieuwe coverband “U-NICK” en mijn deelname aan het gloednieuwe programma Starstruck vond ik dat dit het ideale moment was om opnieuw solo iets uit te brengen.

Ik vernam dat je je voor deze nieuwe single liet omringen door nieuwe mensen?

Ik bleef niet bij de pakken zitten en nam contact op met Steven. Hij bracht me in contact met Lex De Groot Ik was in eerste instantie op zoek naar een goeie stevige ballade maar toen het nummer “zonder masker” werd voorgesteld wisten we meteen, deze wordt het! Geen ballade dus maar een cathy popsong. Niet veel later stond ik al in de studio, werd de videoclip ingeblikt en zijn we helemaal klaar om deze op het publiek los te laten. Deze ontzettende aangename samenwerking smaakt alvast naar meer!